Kompaktör

KOMPAKTÖR

Kompaktör, bir huni (giriş), şarj kutusu, sıkıştırma pabucu, sensötler ve boşaltma çıkışı içerir. Bu makina, enjeksiyon ilkelerine dayalı çöp sıkıştırır. Çöp kompaktöre hazneden girer. Bir lazer sensörü giriş yükünü kontrol eder ve toplama haznesi dolduğunda, itme haznesi fotoelektrik hücre tarafından etkinleştirilir. Çöp, pistonlar vasıtasıyla kilitleme mekanizması ile kompaktöre kilitlenen konteynerin içine itilir. Bu hareket çöp konteyneri tamamen dolana kadar devam eder. Konteynerin yüklenmesi ana kumanda paneline bağlanır ve pistondaki yüksek basınç, tüm kapıları devre dışı bırakmak için çöp şutu sistemini uyarır. Kompaktörün üstündeki bir uyarı lamb

ası, konteyneri değiştirmesi için yetkili personele sesli bir uyarı gönderir. Personel, dolan konteyneri boş olanla değiştirdikten ve bunu sisteme bağladıktan sonra, sistemin ve kapıların yönlendirilmesini etkinleştirmek için panele yönlendirilmiş bir sinyal gönderilir. İsteğe bağlı olarak, kompaktör, kolay hareket edebilmesi için tekerlekli olarak monte edilmiştir.
Kompaktörün ana gövdesi 4mm sacdan imal edilmiştir. Kelepçe kafası 12mm levha ile desteklenmektedir. Kompaktör ağzı çöpün yere düşmesinin önlemek ve düzenli sıkışmasını sağlamak için 75×75 cm’den 50×50 cm’ye düşürülmüştür. Kompaktör, çöpün düştüğü haznede 0.30 m3 kapasiteye sahiptir. Kompaktörün itme gücü minimum 500kg ve maksimum 6 tondur. Kontrol valfi iki yönlüdür. Yağ tankı 15 litre kapasitededir. Motor gücü 2,2kw olup dakikada 1400 devre sahiptir. Devinim süresi 20 saniyedir.